Thursday Nutrition Tip’: Rethink your drink!

Het is algemeen bekend dat het erg belangrijk is om voldoende water te drinken(+- 2 a 2,5 liter per dag). Maar tegenwoordig wordt er in plaats van water teveel frisdrank, energiedrank, siroop en andere suikerhoudende drankjes getankt. Ten eerste hebben we de energie uit deze drankjes absoluut niet nodig, vooral niet wanneer je bevriend probeert te raken met de weegschaal!

Ten tweede zijn er mensen die kiezen voor de ‘gezondere’ keus. De light, zero, no sugar, ‘what’s in the name’ variant. Bij het produceren van de ‘gezondere’ variant worden zoetstoffen gebruikt om de zoete smaak te behouden. Veel gebruikte zoetstoffen zijn Acesulfaam-K (E950), Aspartaam (E951), Cyclamaat (E952) en Sacharine (E954). Alle zoetstoffen staan met hun E-nummers vermeld op de verpakking bij de voedingswaarde- declaratie, let op de kleine letters! Deze zoetstoffen komen niet alleen in vele dranken voor, maar ook in eten. Wil je ze vermijden?Eat clean!

Het gevaar van zoetstoffen is door de wetenschap nog niet duidelijk in kaart gebracht. Er zijn altijd mensen die beweren dat zoetstoffen niet schadelijk zijn voor de gezondheid. Er is echter meer onderzoek nodig naar het gebruik van zoetstoffen in combinatie met andere voedingsstoffen. Kies zelf maar of je het lichaam wil volstoppen met stoffen, waarvan de mogelijke gevaren niet eens goed in kaart zijn gebracht! Een goede gezondheid krijg je maar een keer.

Mijn tip wanneer je wilt afvallen, Rethink your drink! Drink zoveel mogelijk (groene) thee of water met eventueel limoen of citroen erbij voor de smaak. Dit zijn opties die geen calorieen leveren en wel een verzadigd gevoel veroorzaken, zonder nasty side effects!