Succesverhalen

Bianca Oerlemans

-19 kilo in 26 weken

In augustus 2015 ben ik bij Jaap Backx begonnen met personal training, coaching en voeding. Hiervoor lukte het mij nooit om mijn doelen te bereiken, terwijl ik al van alles had geprobeerd. Dit in verband met een verkeerd eetpatroon in combinatie met een trage stofwisseling, het leek onmogelijk! Maar toen…

Door het intake gesprek bij Jaap raakte ik erg gemotiveerd om er vol voor te gaan. Ik wist dat ik het kon, ik was er klaar voor en heb er alles aan gedaan.

Personal Training op het begin viel mij erg zwaar, omdat ik merkte dat ik ook totaal geen conditie had. Ik moest bij het begin beginnen. Maar door zijn toewijding, positiviteit, ‘strengheid’, duidelijke uitleg, kennis, heldere voedingsadviezen, enthousiasme en mijn eigen wilskracht blijf ik doorgaan en boek ik resultaat na resultaat.

Ik ga graag naar de trainingen toe. Elke training bij Jaap is anders, nooit is er een training hetzelfde. Hij speelt in op persoonlijke interesses, zoals bij mij met boksen. Nog steeds blijf ik mij verbazen wat ik soms allemaal kan en mag doen, en dat het dan allemaal lukt is fantastisch!

Na drie maanden was mijn conditie enorm vooruit gegaan, ik voelde mij fit zowel geestelijk als lichamelijk, zat vol energie, sta krachtig in het leven en heb meer zelfvertrouwen gekregen.

Nu ruim twee jaar later sport ik nog wekelijks met plezier bij Jaap.

Groetjes Bianca

Petra van de Ven

-22 kg in 20 weken

Mijn naam is Petra van de Ven. Moeder van twee jongens die na hun geboorte was gestopt met sporten. Nu kwam voor mij de tijd om ook weer aan de slag te gaan, want voor mijn gevoel zat ik vastgeroest op de bank. Toen zag ik de Summer Proof Challenge langs komen bij Jaap op Facebook en dacht: ‘dat wordt mijn uitdaging’. Op het laatste moment Jaap een berichtje gestuurd of hij nog een plekje had en gelukkig was dat het geval!

Ik ben in eerste instantie 13 weken gaan sporten en heb mij volledig aan het bijgeleverde voedingsadviezen van Jaap gehouden. Elke week was het weer verrassend wat hij voor ons in petto had, want geen enkele training is hetzelfde! Juist dat maakt het ook zo ontzettend leuk. Mede door het enthousiasme en de deskundigheid van Jaap ging ik mij weer fit voelen en vlogen de kilo’s ervan af!

Ik voel me werkelijk lekkerder in mijn vel zitten en ben ontzettend blij dat ik de stap heb genomen! Ik raad het iedereen aan die graag een gezonde levensstijl wil! Na 13 weken was ik 15,6 kilo lichter en voel ik me weer helemaal fit. Ik ben om geswitcht naar een gezondere levensstijl en blijf lekker een uurtje sporten per week bij Jaap, dat die ik nu 1,5 jaar later nog steeds. Inmiddels ben ik 22 kilo kwijt en blijf nu stabiel dankzij de hulp en begeleiding van Jaap.

Super bedankt Jaap je bent een topper

Esther Ijzer

Oké eerlijk gezegd schrijf ik niet snel een recensie maar in dit geval maak ik heel graag een uitzondering. Jaap heeft me dusdanig geholpen dat ik hem graag bij veel mensen aanbeveel.

Al een tijdje draaide ik in een cirkeltje. Er waren weer wat kilo’s bijgekomen en wilde hier vanaf, maar vooral wilde ik weer leren om ‘normaal’ te eten. Verstandelijk wist ik echt wel dat te weinig eten en drinken of juist dagen heel slecht of teveel eten niet goed was. Echter de regelmaat in de praktijk bleef gecompliceerd. Sporten deed ik, maar steeds hetzelfde patroon. Al met al zat ik in een cirkeltje. Ik kreeg de uitnodiging van een van Jaap’s klanten om een keer een proefles te volgen (Tanja bedankt!)…hij zou wel streng maar goed zijn, zei ze nog…

Tja na de eerste les was wel meteen duidelijk dat dit echt even anders was. Stiekem flink wat spierpijn maar ook meteen nieuwsgierig naar wat de volgende les weer voor afwisseling met zich mee zou brengen. Begonnen met een Small Group Training waar we zoveel lol hebben gehad, en uiteindelijk toch doorgegaan met de Personal Training omdat ik de smaak goed te pakken had. Daarnaast keek ik eerlijk gezegd ook steeds uit naar de lekkere maaltijden, het feit dat ik zelf even niet na hoefde te denken over wat ik die dag zou koken, en de regelmaat die het bracht.

De start bij Jaap een jaar geleden is letterlijk een ommekeer geweest. Een stok achter de deur om de cirkel te doorbreken en mij steeds fitter te gaan voelen, op de juiste manier gewicht te verliezen en wekelijks de uitdaging om steeds een stapje verder te gaan. Zijn tomeloze energie en motivatie geeft steeds weer een duwtje ook in periodes dat het wat moeilijker gaat. Kortom er is altijd wel iets om naar uit te kijken.

Jaap je bent een topper! Bedankt voor het geven van vertrouwen, het steeds weer uitdagen en motiveren, en de wekelijkse afwisselende training, echt super!

Ps beste lezer, mocht je overwegen om in jezelf te investeren (en een spiegel voorgehouden te krijgen), twijfel er niet aan en neem contact met hem op! Het is echt de moeite waard.

Tanja Schollen

-12 kilo in 3 maanden!

Ergens in juli ging ik op zoek naar een personal trainer. Ik had er zelf al twee gevonden waar ik een intake had gehad maar ik had met hen geen ‘klik’. Na een oproep op Facebook zag ik een aantal keren dezelfde naam voorbij komen. Veel mensen bleken een goede ervaring te hebben met Jaap Backx Personal Training. Dus ook bij hem een intake gepland.

Jaap was de eerste die écht eerlijk was. Hij beloofde mij geen gouden bergen (lees: het lijf van één of ander model), daarnaast vertelde hij me dat hij 110% inzet van mij verwachtte en dat ik het uiteindelijk zelf moest doen. Tja, dat is natuurlijk wel de realiteit.

Ik was bang dat er voor mij een belemmering zou zijn op sportgebied. Ik had twee jaar niets gedaan vanwege een zwaar ongeval met letsel. Ik vertrouwde mijn lichaam niet meer en was bang om over grenzen heen te gaan. Jaap beloofde hier samen met mij naar te kijken en rekening te houden met eventuele beperkingen, maar vroeg ook om mijn vertrouwen. Mijn vertrouwen in hem en zijn werkwijze. Hij had geen medelijden en dat bleek de juiste aanpak.

We stelden samen een doel: mijn conditie en het vertrouwen in mijn lijf terug krijgen en als het even kon ook nog een kilo of 8 extra kwijtraken. Ik was zelf blijven steken bij zo’n 2,5 kilo…

De weken en maanden die volgden waren intens en vaak zwaar, maar wat was het tof! Het klinkt heel tegenstrijdig maar zo heb ik het wel ervaren. Ik ben echt over mijn eigen grenzen heen gegaan, in de positieve zin. We zijn nu bijna een half jaar verder en mijn conditie is stukken beter. Ik heb meer vertrouwen in mijn lijf en (niet geheel onbelangrijk)….ik ben bij Jaap nog eens 10 kilo afgevallen. Wauw! Een mooi resultaat al zeg ik het zelf.

Jaap, jouw steun, toewijding, inzet en motivatie zijn tomeloos. De trainingen zijn altijd anders en dat maakt het uitdagend. Ook als het even minder gaat, pep je me weer op. En het resultaat is daar. Maar we zijn er nog niet, we verleggen gewoon de doelstelling en gaan door! Bedankt voor de fijne maanden en ik kijk uit naar de laatste weken. Daarna ga ik gewoon door in een kleine groep. Kan nog geen afscheid nemen van de trainingen. Dus je moet het nog even met me volhouden…

Eline Stawicki

’8 augustus 2014, halverwege naar de bergtop. Bij elke stap die ik zet, voel ik alle spieren in mijn benen branden. Ik geniet van de werkende spiermassa.

Juist op dit moment, op deze berg ben ik zo dankbaar voor alle keren dat Jaap mij heeft gepusht om weer de, voor mij oh zo gehate, lunges te doen tijdens de training. Ik heb Jaap wel honderd keer vervloekt, wanneer hij weer vol enthousiasme de mededeling deed “dat het tijd was om de benen te trainen”… en waarmee kunnen we dat nou beter doen dan met lunges?! Maar hoe hard ik ook tegensputterde, hoe boos ik ook naar hem keek, hij liet me er nooit mee weg komen en praatte me er elke keer weer doorheen. Nu onderweg naar de zoveelste bergtop deze vakantie, met vandaag een hoogteverschil van 1400 meter te overbruggen, kan ik alleen maar dankbaar zijn voor elke lunge die Jaap me ooit heeft laten doen.

Toen ik in april begon met trainen bij Jaap, was één enkele keer over de speedlader of één jumping jack me al veel te veel. Snakkend naar adem, vroeg ik mezelf af “waarom ik “dit” ook alweer wilde doen” en “of ik er ooit plezier aan zou gaan beleven?”

Nu 4 maanden later klim ik met bepakking op mijn rug, als volwaardig “berggeit” de bergen in. En niet 1x maar bijna dagelijks pak ik hoge en lagere toppen mee. Wanneer ik een dag kies voor een “rust” dagje, trek ik ‘s ochtends mijn hardloopschoenen aan en ga ik een rondje om het dorp (bergopwaarts). Tijdens het rondje stop ik bij bankjes, richeltjes en veldjes om mijn kracht oefeningen uit te voeren. Trots concludeer ik dat ik inmiddels topfit ben en geniet ik van elke spiertje in mijn lichaam dat hard werkt, maar zich ook langzaam begint te tonen. Mijn vakantie activiteiten laten zich niet meer begrenzen door een slechte conditie.

Wanneer ik op de top van de berg sta, verschijnt er een glimlach op mijn gezicht “Jaap deze is voor jou, met heel veel dankbaarheid dat je me elke keer weer pusht om boven mezelf uit te stijgen.”

Sabine Mertens
Sabine Mertens

-14 kg in 12 weken

In maart 2015 heb ik na lang twijfelen contact opgenomen met Jaap. Vroeger heb ik altijd gesport, maar toen ik ging studeren kwam dat op een laag pitje te staan. Eenmaal afgestudeerd en een intensieve baan (en dus een paar jaar verder) deed me er toe zetten om mijn belabberde conditie te willen verbeteren!

Na wat email contact heb ik een proefles Small Group Training geprobeerd. Dat was wel wat voor mij! In een klein groepje met gemotiveerde mensen onder begeleiding sporten! Want vooral die begeleiding was nodig. Jaap coacht heel positief, gaat uit van wat wél lukt in plaats van wat niet lukt. Hij verlegde mijn grenzen en deed me versteld staan van mijn eigen kunnen. Mijn conditie ging vooruit, maar wat me vooral deed verbazen: ik vond het nog leuk ook! Toch bleef mijn gewicht wel een dingetje.

Toen in maart 2016 de Summer Proof Challenge 2016 voorbijkwam, besloot ik die kans met beide handen te grijpen. De SGT ging van 1x naar 2x per week en ik kreeg voedingsschema’s toegestuurd. De resultaten zijn super, ik heb mijn zelfvertrouwen ermee teruggewonnen. Daar ben ik Jaap heel erg dankbaar voor. Ja, de gedachte: “dag Jaap, ik heb er echt geen zin in”, is verschillende keren langsgekomen. Maar dat voelde Jaap precies aan. Dan kreeg ik een peptalk tijdens de training en ging ik er weer voor.

Als afsluiting van de Summer Proof Challenge heb ik in juni meegedaan aan de Mud Masters in Scheveningen. Het gevoel toen ik finishte is onbeschrijfelijk.  Het was een lange weg van toen naar nu, maar als ik op de weegschaal sta besef ik dat het alles waard is geweest.

Mocht je twijfelen om te gaan sporten bij Jaap, neem contact met hem op. Hij coacht fijn, is heel positief, is realistisch en heeft energie voor 10 (ja, ook op zondagochtend…).

Sporten bij Jaap is de beste keuze die ik voor mezelf had kunnen maken!