Plastic folie en extra vetverbranding

Verbrand je extra vet door plastic folie om je buik te wikkelen tijdens het sporten?

Je ziet het geregeld in een sportschool, mensen die plastic folie om hun middel wikkelen om extra snel vet te verbranden. Maar werkt dit nu echt of is dit kant en klare onzin?

Bullshit, de mensen die dit doen zijn helaas verkeerd geïnformeerd. Een paar maanden geleden was ik fanatiek aan het sporten in een willekeurige sportschool en hoorde ik luid en duidelijk het gekraak van plastic boven de muziek uit komen. Na 1 minuut Sherlock Holmes uit te hebben gehangen was het slachtoffer geïdentificeerd.

Het plastic om je buik gaat er helaas niet voor zorgen dat je meer vet verliest. Het zorgt er wel voor dat je ontzettend veel gaat zweten, wat mensen vaak associëren met vetverbranding. Geloof me, zweten zul je! Vooral als je hartje zomer ook nog een skipak aan hebt… want dat gebeurt vaak.

Zweten is niet per direct een maatstaf voor vetverbranding. Wel is het zo dat wanneer je intensief sport je eerder zweet en dus ook meer calorieën verbruikt wat dan weer in relatie staat met vet verbranden. Maar kunstmatig opgewekt zweet telt niet…. het gewicht dat je verliest na de training is puur vocht!

Plastic folie om je middel wikkelen werkt helaas niet. Oh ja Sherlock, als je het plastic ’fantastic’ idee van de Better Belly of Belly Attack hebt? Daar gebruiken ze het plastic voor de hygiëne. De enige oplossing die werkt is eat clean, train hard en sleep like a baby! Of een been amputeren…

Good luck!