Jan Modaal aan de hardloop.

Het nieuwe jaar is weer begonnen en iedereen is volle bak aan de slag met zijn goede voornemens. Ik ben apetrots op al die mensen die nog steeds hard op weg zijn. Het maakt niet uit of je dat doet door middel van personal training, hardlopen, stofzuigen of de vaatwasser inruimen. Helaas zijn er ook mensen die de handdoek allang in de ring hebben gegooid.

Zo niet Jan Modaal! Jan is sinds 1 januari 2016 zelfstandig op eigenwijsheid gestart met hardlopen. Zo fanatiek als dat Jan is loopt hij met de beste bedoelingen zoveel mogelijk kilometers per week. Elke week liefst een kilometer erbij, want pijn in fijn toch? In de hoop die paar extra kilo’s (lees 25 kilo) af te vallen en over drie maanden de halve marathon te kunnen rennen!

Jan heeft afgelopen decennia erg weinig aan sport gedaan. Zijn laatste fysieke inspanning was drie jaar geleden waarbij Jan moest rennen naar zijn favoriete kroeg om op tijd binnen te zijn voor Happy Hour. Hierbij tot zijn verbazing een enkel blessure opgelopen Zijn voedingspatroon was de afgelopen jaren best wel strak, net zo strak als dat zijn buik is. Schrik niet wanneer je zaterdag ochtend door het park wandelt en denkt een aangeschoten hert te zien rennen, het is Jan. Kritische noot: je hoeft niet perse Jan te heten en lang niet iedereen is Jan!

Om tot de kern te komen, weet waar je mee bezig bent! Is het verantwoord, effectief en zinvol? Zo niet, direct kappen! Voorbeeldje: ‘The 30 day ab challenge’. Typisch gevalletje Jan Modaal! Er is niemand die via een 30 day ab challenge een wasbordje heeft gekregen. Start niet zomaar aan iets. Maak een plan van aanpak, schets een realistische beginsituatie, stel tussendoelen, werk je valkuilen uit met bijbehorende actie’s, gebruik gezond verstand en laat je vooral goed informeren! Voordat je het weet richt je meer schade aan dan je lief is.

Wil jij met mijn hulp jouw doel op korte termijn en verantwoord (alsnog) behalen? Of wil je weten of datgeen wat jij doet effectief is? Mail mij dan snel op info@jaapbackxpt.nl en like mijn Facebookpagina voor meer gratis info over training, voeding en coaching!

Een hardlopende groet!