Alcohol, vetverbranding en afvallen!

Iedereen kent het wel, de symptomen wanneer je een avondje(s) iets te diep in het glaasje hebt gekeken: je krijgt een dikke bierpens, gaat redelijke aparte dansjes doen, stuurt rare berichtjes naar de personen waar het juist niet terecht moet komen, zegt dingen waar je achteraf spijt van krijgt of wordt wakker met gekke symbolen op je gezicht getekend met een water vaste stift…. Maar wat zijn nu de gevolgen van alcohol op de vetverbranding en het afvallen?

drunk 3

Na het nuttigen van flink wat alcohol moet het lichaam gaan ontgiften. Dit noemen we het alcoholmetabolisme. Natuurlijk is de vergiftiging, veroorzaakt door alcohol, slecht voor je lichaam. Het alcoholmetabolisme is op dat moment prioriteit nummer één omdat het direct om je gezondheid gaat. Het koolhydraat, eiwit en vetmetabolisme staat op dat moment even op de tweede plaats, erg sneu! Het is daarom ook niet slim om na een flink zuipfestijn een grote kapsalon of pizza te bestellen bij de plaatselijke snackbar. De vetten en een deel van de koolhydraten worden dan opgeslagen in het vetweefsel. Dat klinkt niet bepaald als muziek in de oren toch? Volgende keer wanneer je iets te diep in het glaasje hebt gekeken en op jacht gaat naar eten denk dan even aan mijn advies, als dat nog lukt tenminste.

Wanneer je te veel alcohol hebt gedronken lijk je als een blok in slaap te vallen wanneer je thuis je matras (of een andere geniale plek) hebt gevonden. Bij het overmatig consumeren van te veel alcohol is dat alles behalve waar. Je slaapt slechter, onregelmatiger en wordt half brak wakker. Dit zorgt ervoor dat er in jou slaap minder groeihormoon wordt aangemaakt. Juist en dit heeft een negatief effect op de vetverbranding!

Drunk 2

Ten slotte komt nu het meest indrukwekkende argument: je begint op een vrouw te lijken. Je testosteron spiegel wordt lager en je oestrogeen spiegel stijgt. Dit is totaal niet erg wanneer je al een vrouw bent, maar als man is dit een nachtmerrie natuurlijk! Het gevolg kan zijn dat je men boobs krijgt…. Voor nu genoeg verontrustend nieuws over alcohol.

Proost!

Auteur: Jaap Backx

Delen:

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

19 − 13 =

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>